Bizdravo - naprej z naravo logotip
Bizdravo - naprej z naravo logotip
Call +001 555 801

Super živila za super ljudi!

Kokosova torta z borovnicami

čas20 minut

zahtevnost

Sestavine

Testo:

 - 2 jajčka

 - 1/2 lončka mletih mandljev

 - 2 žlici kokosovega sladkorja

Nadev 1:

 - marmelada (borovničeva, marelična, slivova)

 - ali sveže sadje + agar-agar + kokosov sladkor (po želji)

Nadev 2:

 - 250 ml grška jogurta

 - 250 ml mascarpone

 - 100 g kokosove moke

 - agar-agar (želirno sredstvo)

 - 3 žlice kokosovega sladkorja

 - 250 ml sladke smetane

 

* za tortni model 20cm

 

Priprava

1. korak:


Priprava testa: loči rumenjaka od beljaka. Beljaka stepi v sneg. Rumenjaka in kokosov sladkor penasto vmešaj. Počasi zmešaj sneg, penasto zmes in mlete mandlje. V tortni model položi pek papir in vlij dobljeno maslo. Peci v pečici na 200 stopinj 15 minut.


2. korak:


Priprava nadeva 1: Če imaš marmelado imaš prvi nadev že pripravljen :) V kolikor raje uporabiš sveže sadje ga zmisksaj in dodaj agar-agar oz. drugo želirno sredstvo.


3. korak:


Priprava nadeva 2: Stepi smetano za stepanje, ko je smetana pripravljena počasi vmešaj mascarpone in grški jogurt. Nato dodaj Agar-agar in mešaj 1 minuto. Na koncu v nadev dodaš kokosov sladkor in kokosovo moko.


4. korak:


Pečeno testo nekoliko ohladi. Ko je hladno dodaj prvi nadev, nato še drugega. Po želji okrasi z mletimi mandlji ali kokosovim čipsom. Torto za 2 ure postavi v hladilnik.


Postreži :)

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na tel. 040 431 669

Izbirate lahko med različnimi metodami plačila in dostave.

Zbirajte točke zvestobe.

 

 

 

 

 

OBJAVI SVOJ RECEPT

Klikni na KUHARČKA in deli svoj super recept tudi z nami.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POKAŽI SVOJ VRT

Klikni na SEME in deli svoj super vrtiček tudi z nami.