Bizdravo - naprej z naravo logotip
Bizdravo - naprej z naravo logotip
Call +001 555 801

Super živila za super ljudi!

FILANE BUČKE

čas45 minut

zahtevnost

Sestavine

- 4 manjše bučke
- 25 dag mletega mesa
- 15 dag sira
- 1 jajce
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica olja
- sol, poper
- sladka mleta paprika
- 1 žlica margarine

Priprava

1.korak


Bučke najprej dobro operemo, jih prerežemo na polovico, sredico izdolbemo z majhno žličko, posolimo in jih obrnemo tako, da gleda izdolbena stran dol (da izteka voda, ki jo bučka izpusti). Približno 1/3 izdolbenega bučkinega mesa sesekljamo, ker ga bomo kasneje dodali mesu, s katerim bomo napolnili bučke.


2. korak



Na olju prepražimo čebulo. Ko začne čebula rumeneti, damo v kozico mleto meso, ki mu dodamo ščepec soli, popra, sladke mlete paprike ter čajno žličko paradižnikove mezge. Izpareti mora vsa tekočina in ko je meso gotovo, ga odstavimo z ognja ter počakamo, da se ohladi. V ohlajeno meso damo 1/2 naribanega sira, sesekljan česen, sesekljano meso bučk in 1 jajce.


3.korak



Vzamemo izdolbene bučke in jih napolnimo z maso. V pekač damo peki papir, ki ga namažemo z margarino. V pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj damo bučke, ki jih pečemo približno 20 minut. Vzamemo jih ven, nanje položimo še 1/2 na rezine narezanega sira in pečemo še 5 minut, da se sir stopi.


Pa dober tek! Meni najboljše v teh poletnih vročih dni.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na tel. 040 431 669

Izbirate lahko med različnimi metodami plačila in dostave.

Zbirajte točke zvestobe.

 

 

 

 

 

OBJAVI SVOJ RECEPT

Klikni na KUHARČKA in deli svoj super recept tudi z nami.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POKAŽI SVOJ VRT

Klikni na SEME in deli svoj super vrtiček tudi z nami.