Bizdravo - naprej z naravo logotip
Bizdravo - naprej z naravo logotip
Call +001 555 801

Super živila za super ljudi!

ČOKOLADNA TORTA

čas30 minut

zahtevnost

Sestavine

Testo:

-          3 jajčka

-          ½ skodelica mletih mandljev

-          100 g temne presne čokolade

-          100g kokosovega olja

Nadev 1:

-          70g temne zdrave čokolade

-          250 g mascarpone

-          Dve žlici kokosovega sladkorja

-          200g sladke smetane

-          Želirno sredstvo Agar agar

Nadev 2:

-          70g bele zdrave čokolade

-          250g mascarpone

-          Dve žlici kokosovega sladkorja

-          200g sladke smetane

-          Želirno sredstvo Agar agar

Priprava

1. korak


Priprava testa: ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg. Rumenjaka in kokosov sladkor penasto vmešamo. Nad paro stopimo kokosovo olje in temno zdravo čokolado. Počasi zmešamo vse tri zmesi in dodamo mlete mandlje. V tortni model položimo pek papir in vlijemo dobljeno maslo. Pečemo v pečici na 200 stopinj 15 minut.


2. korak


Medtem ko se peče biskvit pripravimo nadev 1 in nadev 2.  Temno in belo zdravo čokolado vsako posebej raztopimo na pari. V drugi skledi zmešamo mascarpone, stepeno smetano in kokosov sladkor. Zmes razdelimo na dva enaka dela in v vsak del vmešamo eno vrsto čokolade.


3. korak


Na ohlajen biskvit najprej namažemo slast kreme iz temne čokolade in nato plast kreme iz bele čokolade.


4. korak


Torto okrasimo s kakavovimi zrni ali naribano čokolado. Postavimo jo v hladilnik.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na tel. 040 431 669

Izbirate lahko med različnimi metodami plačila in dostave.

Zbirajte točke zvestobe.

 

 

 

 

 

OBJAVI SVOJ RECEPT

Klikni na KUHARČKA in deli svoj super recept tudi z nami.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POKAŽI SVOJ VRT

Klikni na SEME in deli svoj super vrtiček tudi z nami.